Passend aanbod voor mantelzorgers en senioren

(de personen op bovenstaande afbeelding zijn niet de personen uit dit verhaal)

Als vaste rubriek introduceren wij: ‘Verhalen uit de stad’. In deze berichten vertellen wij verhalen die wij meemaken door met de mensen uit de stad in gesprek te gaan.

Vaak krijgen wij de vraag wat doen jullie, als Vitaliteitsbegeleiders, nou precies? Een allesomvattend antwoord hierop geven is lastig. Wij komen veel verschillende taken tegen op dagelijkse basis. Het beste antwoord wat wij hierop kunnen geven is dat wij impact maken.

Impact maken, hoe dan? Wij trekken de wijken in, gaan langs bij buurthuizen, spreken mensen op straat aan en gaan op zoek naar hoe wij een persoon kunnen helpen. Soms is dit helpen simpelweg het bieden van een luisterend oor, in andere gevallen zoeken mensen ergens ondersteuning bij en gaan wij kijken hoe wij dit kunnen bieden.

De afgelopen weken hebben we veel mooie gesprekken mogen voeren en mantelzorgers en thuiswonende senioren mogen helpen. Hieronder lichten we er graag een toe met een mooi resultaat.

Via een partner kregen wij te horen dat een mantelzorger, die zorg draagt voor een naaste, graag aanbod zoekt voor haar naaste. Hierop is onze Vitaliteitsbegeleider ingeschakeld. Hij is samen met de mantelzorger in gesprek gegaan om te kijken wat voor beide (de mantelzorger en de naaste) een passend aanbod zou zijn. Hierop werd aangegeven dat het dicht bij huis moest zijn, een aanbod in groepsverband met gelijkgestemde en waar ook zorg gedragen kon worden.
De Vitaliteitsbegeleider is met inzet van de kaart op zoek gegaan naar passend aanbod. Hier heeft hij een leuk en passend aanbod tussen gevonden. Vervolgens is hij met de mantelzorger gaan kijken of dit in de lijn ter verwachting lag en dit bleek.

Momenteel gaat de naaste één keer per week naar aanbod wat dicht in de wijk ligt, hier komt de naaste weer onder de mensen en heeft de mantelzorger een dag voor zichzelf. Een mooi resultaat!

Wilt u kijken welk aanbod er voor u in de buurt is? Kijk dan op de pagina activiteiten!
U kunt ook een adviesgesprek aanvragen, dan gaat een Vitaliteitsbegeleider samen met u op zoek naar passend aanbod! Het adviesgesprek kunt u aanvragen door het contactformulier in te vullen met een concrete vraag via de pagina Contact!