Even voorstellen… De Vitaliteitsbegeleiders van Sportief Plus.

Hi, mijn naam is Dieke van Paassen (45 jaar).
Functie: Vitaliteitsbegeleider in Den Haag, met als focus stadsdeel Centrum
Doel: Vitaliteit toegankelijk maken voor alle senioren en mantelzorgers en samen op zoek gaan naar aanbod waar ze behoefte aan hebben en dat bij hen past.
Mensen in beweging brengen, er voor ze zijn en echt iets voor ze betekenen, dat is waar ik gelukkig van word. Als Vitaliteitsbegeleider wil ik op een zorgzame manier senioren en mantelzorgers begeleiden naar al het mooie sociale, actieve en culturele aanbod dat Den Haag te bieden heeft. Dit zodat zij zich vitaler, gelukkiger en minder eenzaam gaan voelen.
Samen met mijn collega’s gaan we actief de wijk in en in gesprek met onze doelgroep. We horen waar de behoeftes liggen en gaan daar samen mee aan de slag. Ook organiseren we in elk stadsdeel een Vitaliteitsdag en kunnen we een informatie bijeenkomst verzorgen over vitaliteit.

Hoi, mijn naam is Julia de Vries (25 jaar).
Functie: Vitaliteitsbegeleider in Den Haag, met als focus het stadsdeel Scheveningen.
Doel: Bewustwording creëren voor de eigen vitaliteit bij Haagse senioren en mantelzorgers door hen actief te benaderen en de verbindende factor te zijn tussen deze doelgroep en alle sociale, bewegings- en culturele activiteiten die worden aangeboden in Den Haag.
Het zijn van een Vitaliteitsbegeleider is een veelzijdige baan waarin ik, als onderzoeker met een achtergrond als Bewegingswetenschapper, mijn creativiteit en enthousiasme kwijt kan. Mijn werkdagen zien er heel divers uit: van bezoeken in de wijk met bewoners en partners tot onderzoeksresultaten verwerken op kantoor.
In de coronatijd is het voor mij duidelijk geworden dat vitaliteit niet alleen betrekking heeft op bewegen en voeding, maar ook het sociale contact dat men met elkaar heeft. Het is fijn dat de mogelijkheid om elkaar in het echt te ontmoeten de afgelopen periode weer flink is toegenomen. Dit vergroot onze kansen om senioren en mantelzorgers in de wijk te spreken en een luisterend oor te bieden. Als wielrenner fiets ik met veel plezier op onze prachtige snelle bakfiets. Hier rijden wij mee door Den Haag of staan op openbare plekken om met de senioren in gesprek te gaan.

Hallo, mijn naam is Linda Etandip (44 jaar).
Functie: Vitaliteitsbegeleider in Den Haag met als focus het stadsdeel Laak.
Doel: Werken voor en met ouderen en mantelzorgers om lichamelijk, sociaal, cultureel betrokken te zijn bij activiteiten in hun buurt.
Mijn werkzaamheden zijn divers. Van het bezoeken van een buurthuis tot het deelnemen aan activiteiten waar veel ouderen en mantelzorgers ook bij aanwezig waren. Hierbij heb ik al veel mooie gesprekken gevoerd met de doelgroep en hen weten te stimuleren om meer pro actief te zijn en deel te nemen aan lokaal aanbod.
Binnen mijn functie ben ik ook erg actief om migranten groepen te motiveren deel te nemen aan workshops of beweeg-, sociale- en/ of culturele activiteiten. Hiervoor ga ik veel in gesprek met deze doelgroep, maar ook met partners die de behoefte van deze mensen kennen.

Hoi, mijn naam is Ben Schuurman (25 jaar).
Functie: Vitaliteitsbegeleider in Den Haag, met als focus de stadsdelen Escamp en Haagse Hout.
Doel: Samen met en voor de doelgroep, senioren en mantelzorgers, zoeken naar een passend sport, sociaal, educatief of cultureel aanbod die bij hen past.
Als Vitaliteitsbegeleider houd ik met name de mix van werken met de doelgroep op locatie, zoals het uitvoeren van beweeglessen voor dementerende senioren, als op kantoor plannen bedenken om het sociaal, sportief en cultureel aanbod nog beter bij de mensen onder de aandacht te brengen. Daarnaast kom ik ook graag op straat in mijn stadsdelen Escamp en Haagse Hout om met de doelgroep de interactie aan te gaan! Door met de doelgroep in gesprek te gaan leer ik wat er voor hen speelt in de stad en weten zij mij op mooie ideeën te brengen. Samen maken wij Den Haag een mooiere stad!

Hallo, mijn naam is Stephan Stam (47 jaar).
Functie: Vitaliteitsbegeleider in Den Haag, met als focus de stadsdelen Loosduinen, Haagse Hout en Leidschenveen-Ypenburg
Doel: Met persoonlijke aandacht senioren begeleiden naar één van de vele sociale, maatschappelijke of sportieve initiatieven die onze stad rijk is.
Waarom ik dit werk zo mooi vind? We maken dagelijks impact.
Als Vitaliteitsbegeleider bij Sportief Plus coördineer en verbind ik het aanbod op het gebied van vitaliteit. Samen met onze samenwerkende partners gaan we aan de slag met thema’s als eenzaamheid, bewegen, mantelzorg, senioren en vitaliteit. In deze verbindende rol streef ik er naar de vitaliteit en het beweeggedrag te stimuleren. Mijn aanwezigheid op straat met één van onze stoere bakfietsen of het verzorgen of bijwonen van informatie bijeenkomsten, het spontaan aanbieden van korte workshops hebben als doel onze doelgroep te enthousiasmeren, het plezier van bewegen te laten ervaren en toe te leiden naar één van de vele initiatieven in de stad.

Hi, mijn naam is Luka Snijders (23 jaar).
Functie: Vitaliteitsbegeleider in Den Haag, met als focus het stadsdeel Segbroek.
Doel: Dat we een eenheid binnen Den Haag kunnen creëren met de vele mogelijke partners die Den Haag te bieden heeft, zodat wij zoveel mogelijk senioren en mantelzorgers kunnen bereiken en wat voor deze doelgroep kunnen betekenen.
Ik wil binnen Den Haag dat senioren en mantelzorgers zich gehoord, gevoeld en aangesproken voelen, waarbij wij een bijdrage kunnen leveren om grote problematieken als eenzaamheid aan te pakken. Elke dag eraan werken dat alle betrokkenen van de opdracht hetzelfde doel voor ogen houden, waarbij wij allen het beste willen bereiken voor de doelgroep senioren en mantelzorgers.

Ben je op zoek naar een passende sociale, bewegings- of culturele activiteit bij jou in de buurt of heb je ideeën voor een samenwerking in een van de stadsdelen of Den Haag breed? Neem dan contact met ons via het contactformulier.